Eski bir Meksika yerli halk hikayesinden esinlenerek yazılımış. İspanyol istilacılarını zamanında zengin eden inci dolu bir koyda dedesinden kalma küçük kaydığı ile inci avlayan Kino ve ailesinin yıkıcı hikayesi Plutzer ve Nobel ödüllü yazar John Steinbeck tarafından kaleme alınmış. 
Tek arzusu çocuğunu kurtarmak olan Kino derinlere gömülmüş şansını söküp çıkartır. Çok zorladığından mı yoksa yoksunların alın yazısından mı bilinmez ama çıkardığı en büyük şanssızlığıdır. 
Fakirin şanssızlığı en sevdiğine en aciz noktasına hücum eder. 

O çok istediğin gücün ezgisi sessizleşir, fısıltıya dönüşür silinir gider.
Kötülüğün, korkunun, çaresizliğin, pişmanlığın ezgisi uğuldar kulaklarında. 

İşte böyle sindiriliyor korkutuluyor yoksunlar. Doymak bilmezsen başına gelecekler nesiller boyu aktarılır. Elindeki ile yetinmesini bilen hayvanlardan ayıran en önemli yetenek değil midir doyumsuzluk. Belki bir tavsiye belkide bir sindirmedir anlatıcıların derdi. Okuyun siz karar verin.. 

#okuduğunkitabıpaylaş 
#bilgiylekalın 
#Allahkitabınızıversin 
#arasınkitaplığı 


It is written by inspiring from ancient local folk. Plotzer and Nobel laureate writer John Steinbeck wrote the devastating story of Kino and his family, who hunted pearls with a small slip from his grandfather in a bay full of pearls that enriched the Spanish invaders in time.
Kino, whose only desire is to save his child, takes his chances of being buried deep. It is not known whether it is too hard or not from the destiny of the deprived, but it is the biggest misfortune he takes out.
The unlucky of the poor rushes to his favorite and the most weakness point.

The melody of the power that you want so much becomes silent, whispered and erased.
The melody of evil, fear, helplessness, regret is buzzing in your ears.

That is how the deprived are intimidated and scared. If you are insatiable, what will happen to you is inherited from generation to generation. Isn't dissatisfaction the most important talent that distinguishes itself from the animals that is content with what they have? The bother of narrator may be a recommendation or perhaps it is a digestion. Read it, you decide...
#sharebookyouread
#stayknowledge
#arasslibrary

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder