Roman bir hastanenin psikiyatri bölümünde geçiyor. Hastaların misafir, sağlık personelinin ev sahibi olduğu yapay bir dünyada norman olan ve normal olmaya çalışan iki karakterin hikayesi işlenmiş. Bolca hayal kırıklıklarının, ertelenmiş ya da geçmişe hapsolmuş, kelimelere hasret sevdaların, korkuların tutunmuş bir ömrü yaşayanların romanı. Psikoz Esin ile geçmişine anılarına mahkum olmuş, emekliliği gelmiş Rikkat hemşirenin umut dolu hikayesi.

 Yazarın kişisel gelişim kitaplarını karıştırdığını hissediyorsunuz. Hoşa giden bolca tespitler tavsiyeler gizli. Herkesin içinde bir akıl hastanesi olduğunu düşünmeden edemiyorsunuz. Sokratesin "herkesin içinde kötülük var iyi insanlar kötü tarafını kontrol edebilenlerdir" tezinde olduğu gibi herkesin de psikozları olabilir. Dönem dönem hem kötü olma hem de delirme özgürlüğünü deneyimliyor olabiliriz.

Beden ruha eşlik eder. İnsanı önce hayat sonra yaşı yaşlandırıyor. Rikkat teyzeyi önce yaşı değil geçmişe olan deli bağlılığı ihtiyarlatmış. Başkasının biçtiği hayatı yaşayanlara hayat bazen bol bazende dar geliyor. Başkalarının tecrübeleri cuk diye oturmuyor. Kendi ateşinde yanacaksın.

Rikkat teyze geçmişini geçmediği yere bıraktığı için hayatın içine de girememiş hep dışarıda kalmış. Geçmişte. Kaybolan hayatının pişmanlığını  ise Esin'i misafirlikten azl ederek atmış.

#okuduğunkitabıpaylaş
#bilgiylekalın
#Allahkitabınızıversin
#arasınkitaplığı
#misafir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder