Yaşanmış bir hikaye ve kitap çok meşhur. 2016 yılında filmi de çekilmiş. Saroo hakkında youtube üzerinden pek çok videoya da ulaşabilirsiniz. Onları da izlemenizi tavsiye ederim.
Abisi ile başladığı tren yolculuğunda kaybolan ve evinden yaklaşık 1700 km uzağa Kolkata kentine giden 5 yaşındaki Saroo’nun gerçek hayat hikayesi. 5 yaşındaki bir çocuğun hayata tutunuşuna ve insanın her yaşta güçlü oluşuna şaşıracaksınız. Çıkarılacak çok ders var. Kurgu değil hepsi yaşanmış. Kötülerle karşılaştığı gibi iyilerle de karşılaşıyor insan. Saroo Avustralyalı Brierly ailesi tarafından evlat edinesine vesile olacak bir şans zincirinin içinde buluyor kendini.
5 yaşına kadar biriktirdiği anılarına tutunarak 25 yıl sonra Avustralya'dan kalkıp Hindistan'daki ailesine nasıl kavuştuğunu anlatıyor hikayesinde. Google map ve facebook grupları sayesinde ailesine annesi Fatma’ya tekrar kavuşuyor. Daha iyi bir mahallede oturma imkanı olmasına rağmen evladım beni daha rahat bulur umuduyla eski mahallesinden 25 yıl ayrılmayan Fatma anne en az Saroo kadar kahraman.
Filmini de izledim. Filmde yer verilmeyen çok fazla detayı kitapta buluyorsunuz. İngilizce pratik olsun diye arkadaşımdan emanet aldığım kitabın dili çok sade. İngilizce okuma yapmaya başlamak isteyenler için de çok ideal. Kitabın ismi “Aslan”. Neden aslan olduğunu da kitabı okuyunca anlıyorsunuz.
#okuduğunkitabıpaylaş
#bilgiylekalın
#Arasınkitaplığı
#Allahkitabınızıversin
#Saroo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder